Pasirinkite kelionės atributus:
 

Pasirinkite šalį:

Vietinių pamėgta vieta vakarieniauti: be pompastikos, bet labai skanu (Roma, Italija)

Tikrai negaliu pasakyti, kad būtinai imkite taksi ir susiraskite tą vietą, – galybė panašių Romoje galite rasti tiesiog slampinėdami be jokio plano. Mes šalia šios vietos gyvenome ir vakarieniaudavome vos ne kas vakarą, – taip čia patiko, tame triukšme ir tarp visų kvapų. Kadangi ši vieta kiek atokiau nuo turistų nutrintų takelių, mudu būdavome dviese tarp emocionaliųjų ir visada alkanų italų:) Man regis, mes vien dėl šios vietos parsivežėme Lietuvon po keletą papildomų kilogramų. Tai, kiek formų ir apskrudimo lygių batonų ar makaronų gali atlaikyti itališkas skrandis, tiek tikrai nepajėgus suvirškinti lietuviškasis. Na, bet visaip bandėme, nekovojome su tuo, mėgavomės besaikystės puota, nes atsispirti tiems kvapams ir vaizdams valios pastangų neužteko, nebent koks apsauginis nebebūtų vieną dieną mūsų į šį bariuką įleidęs:) Bet čia nebuvo nei apsauginio, nei jokių apribojimų…

Taigi, drąsiai rekomenduoju ECONOMICA piceriją (nuostabus pavadinimas! Adresas: Via Tiburtino 44/46), kur kartu su po darbo užsukančiais italais valgydavome picas, brušetas, makaronus ir ragaudavome vietinį alų. Čia padavėjų nekalbinkite jokia kita kalba, tik italų arba gestų, čia nepaprastai skanios picos (nuo 6 Eur) ir gardus vietinis alus. Čia pamatėme, kad italai vakarieniauja ne taip ir saikingai, nors yra itin liekni: užkandžiai (krosnyje paskrudinta duona, ant kurios – smulkiai pjaustyti pomidorai su aliejumi ir baziliku, arba mėsytė papjaustyta plonais griežinėliais su duona, alyvuogėmis, sūriu), po to – pica, makaronai. Ir, žinoma, alus. Tokie pietūs mums kainuodavo 20-25 Eur dviems, priklausomai nuo alaus ir užkandžių kiekio. BROISHETTES TOMATO (skrudinta duona su pomidorais) mus užbūrė – labai labai skanu, po to daug kartų gaminome namie ir vis sustoti negalėdavome.  Nuoširdžiai rekomenduojame tą piceriją  – neragavome ten nieko, kas būtų nepatikę.